Vrancken is streng voor spelers van Genk na uitschakeling: Er zijn geen excuses

Vrancken is streng voor spelers van Genk na uitschakeling: "Er zijn geen excuses"

02-08-2023 23:18
25

Geen Champions League voor KRC Genk, dat na strafschoppen werd uitgeschakeld door Servette. Dat Genk uiteindelijk tegen de Zwitsers onderuit ging, is een bittere pil die coach Wouter Vrancken nu moet slikken.

"Het in onbegrijpelijk dat deze wedstrijd op strafschoppen is uitgedraaid", was Vrancken achteraf streng bij VTM2. "We hebben het evenwel aan onszelf te danken", aldus de trainer.

Hij vond vooral dat Genk aanvallend niet goed genoeg voor de dag kwam. "We moeten onze momenten afmaken. We hebben te weinig verantwoordelijkheid genomen in en rond het zestienmetergebied. Als je bijna een volledige wedstrijd met een man meer hebt gespeeld, zijn er geen excuses", klonk het.

Voor de partij gaf Vrancken nog aan niet te trainen op strafschoppen. Tijdens die strafschoppenserie zag Genk er echter niet goed uit met twee missers. "Ik beklaag het me niet dat we niet getraind hebben op strafschoppen", aldus Vrancken nog. "Zij hebben dat ook niet gedaan. De penalty's die we missen, raken bij wijze van spreken zelfs geen doelhout. Zij hadden het mentale voordeel in de strafschoppenreeks en dat was het grote verschil", besloot hij.