'Leipzig keert na radiostilte terug bij Feyenoord met derde Geertruida-bod'

'Leipzig keert na radiostilte terug bij Feyenoord met derde Geertruida-bod'

02-08-2023 23:40 Laatste update: 23:49

RB Leipzig heeft de komst van Lutsharel Geertruida toch nog niet uit het hoofd gezet. De Duitsers hebben Feyenoord mondeling al laten weten dat ze een nieuw bod gaan uitbrengen op de Oranje-international, meldt 1908. Als de Rotterdammers akkoord gaan, ontvangen ze een vaste transfersom van 25 miljoen euro.

Een maand geleden meldde Leipzig zich al concreet in Rotterdam voor Geertruida. De Bundesliga-clubs deed twee biedingen, maar het bleef lang stil nadat Feyenoord niet akkoord ging. Nu kloppen Die Roten Bullen dus opnieuw aan in De Kuip, met een verbeterd bod. Doordat Josko Gvardiol voor negentig miljoen euro naar Manchester City gaat vertrekken, heeft Leipzig meer financiële slagkracht.

De nummer drie van de Bundesliga heeft Feyenoord al mondeling rop de hoogte gesteld van het nieuwe bod. Later deze week zal Leipzig de aanbieding ook op papier gaan zetten. Feyenoord kan dus 25 miljoen euro ontvangen, waar nog eens bonussen en een doorverkooppercentage bovenop zouden komen.

Het is nog niet duidelijk hoe de landskampioen tegenover het nieuwe bod staat. Directeur Dennis te Kloese liet onlangs nog weten dat het 'de insteek' van Feyenoord is om Geertruida te behouden. De geboren Rotterdammer heeft nog een tweejarig contract bij de club.

Afgelopen seizoen maakte Geertruida veel indruk als rechtsback en centrale verdediger bij Feyenoord. Het zorgde onder meer voor zijn debuut in Oranje. Bij Leipzig kan de international een teamgenoot van Xavi Simons worden, die deze zomer op huurbasis de overstap maakte na zijn spraakmakende exit bij PSV.