KRC Genk ligt nu al uit Champions League na zenuwslopende match

02-08-2023 21:44 Laatste update: 21:58
203

KRC Genk ligt uit de Champions League-voorrondes. Na een zenuwslopende partij verloor het de penaltyreeks tegen Servette Genève.

Servette stond na amper twee minuten al met zijn tienen. Crivelli ging hard door op Heynen en kreeg op aangeven van de VAR een rode kaart. Heynen moest van het veld met een enkelblessure en werd vervangen door Galarza. Met een mannetje meer zochten de Limburgers naar kansen, maar uiteindelijk had het een penalty nodig voor de 1-0. Munoz werd neergelegd en zag de penalty omgezet worden door Trésor.

KRC Genk leek het moeilijkste achter de rug te hebben, maar het eerste gevaar van de bezoekers was raak. Een matige vrijschop week af op Arokodare en liet Vandevoordt zo kansloos. Een zware domper bij KRC Genk, dat ook met die 1-1 moest gaan rusten.

Wankele defensie
Na de pauze nam KRC Genk het heft resoluut in handen en kreeg het ook wat het verdiende. Arokodare scoorde de 2-1 met het hoofd. KRC Genk ging meteen op zoek naar 3-1 maar liet te veel ruimte op het middenveld. Bedia (ex-Charleroi) kon een mooie combinatie van de Zwitsers van dichtbij afwerken voor 2-2. KRC Genk bonkte nog op de deur en kreeg verschillende grote kansen via El Hadj en Arokodare, maar kon verlengingen niet meer ontwijken.

Strafschoppen worden fataal
Ook in de extra tijd was het KRC Genk dat het tempo van de wedstrijd bepaalde, Servette beperkte zich tot verdedigen. De invalbeurt van Bonsu Baah bracht wel verfrissing. De achttienjarige nieuwkomer waagde meteen een knappe poging met links, maar de Zwitserse doelman stond pal. Zijn tweede poging ging dan weer naast het kader. Strafschoppen moesten het duel beslissen.

In die reeks oogde KRC Genk bijzonder zenuwachtig. Hrosovsky miste meteen en zette zo de toon. De Zwitsers bleven wel ijskoud en misten geen enkele penalty, terwijl ook Arokodare nog miste. Zuur voor KRC Genk, dat naar de Europa League moet en daar tegen Olympiakos speelt.