‘Ajax betaalt 19,8 miljoen euro, Feyenoord haakte af, terugkoopclausule Man City'

‘Ajax betaalt 19,8 miljoen euro, Feyenoord haakte af, terugkoopclausule Man City'

01-08-2023 23:45

Er zijn meer details naar buiten gekomen over de komst van Carlos Borges naar Ajax. Zo heeft Manchester City een terugkoopclausule afgedwongen bij de deal met de Amsterdammers. Ajax maakt een transfersom van 17 miljoen pond over naar Manchester, omgerekend een kleine twintig miljoen euro.

Volgens transferexpert Fabrizio Romano tekent Borges een contract tot 2027 in Amsterdam. De deal lijkt helemaal rond en het is enkel nog wachten op de medische keuring en de officiële aankondiging. De transfer zou uit de koker van Kelvin de Lang komen. Sinds deze zomer de hoofdscout van Ajax, maar daarvoor zes jaar werkzaam bij Manchester City.

Volgens De Telegraaf was Ajax niet de enige Eredivisie-club bij wie de naam van Borges viel. De Portugees zou ook bij Feyenoord aangeboden zijn. De Rotterdammers vonden Borges echter veel te duur, waardoor ze snel afgehaakt zijn. De negentienjarige aanvaller was daarna lange tijd onderweg naar West Ham United, maar die deal kaapte Ajax voor de neus weg. The Hammers moesten achttien miljoen euro betalen, dus heeft Manchester City een betere deal als ze Borges aan Ajax verkopen.