UPDATE: ‘Januzaj wijst Cadiz af, toekomst Rode Duivel onzeker bij Sevilla’

UPDATE: ‘Januzaj wijst Cadiz af, toekomst Rode Duivel onzeker bij Sevilla’

01-08-2023 11:17 Laatste update: 02-08-2023 11:44
8

Adnan Januzaj staat op het punt om een derde Spaanse club uit zijn loopbaan te vervoegen. Na jaren met bemoedigende prestaties bij Real Sociedad volgde een horrortransfer naar Sevilla FC. Nu wil Cadiz CF hem uit zijn lijden verlossen.

Verschillende Spaanse bronnen zijn het erover eens: er is een overeenkomst nakende tussen Sevilla en Cadiz. In eerste instantie zal de Spaanse laagvlieger, die vorig seizoen als veertiende eindigde in La Liga, Januzaj huren. Zijn loon, dat 3,2 miljoen euro bedraagt, wordt eerlijk verdeeld onder beide ploegen. Er wordt echter ook een verplichte aankoopoptie opgenomen in de deal. Komende zomer zal Cadiz de vijftienvoudige Rode Duivel definitief overnemen voor een som van drie miljoen euro.

Bij Cadiz hoopt de 28-jarige Januzaj zijn loopbaan weer op het juiste pad te krijgen. Vorige zomermercato koos hij na lang wikken en wegen voor een overstap naar Sevilla, maar die keuze pakte helemaal verkeerd uit. In Andalusië kwam hij amper 47 minuten in actie in La Liga. Bij de winterstop drong zich al een oplossing op. Istanbul Basaksehir wierp hem een reddingsboei toe, maar ook in Turkse loondienst was Januzaj eerder invaller dan basiskracht. Hij geraakte er niet verder dan drie doelpunten, waarvan eentje tegen KAA Gent in de Conference League.

Update: Volgens journalist Sacha Tavolieri zal Adnan Januzaj toch niet naar Cadiz trekken. De Rode Duivel wees het voorstel af. Zijn toekomst bij Sevilla is hoogst onzeker.

No Poll