Batshuayi schenkt Fenerbahçe eigenhandig Turkse beker met twee goals tegen Januzaj

Batshuayi schenkt Fenerbahçe eigenhandig Turkse beker met twee goals tegen Januzaj

11-06-2023 22:01 Laatste update: 23:11

Fenerbahçe moest de titel aan aartsrivaal Galatasaray laten, maar heeft haar seizoen wel met glans afgesloten. De troepen van Jorge Jesus hebben de bekerfinale tegen Istanbul Basaksehir naar hun hand gezet: 2-0. Michy Batshuayi was de grote man door allebei de doelpunten voor zijn rekening te nemen.

Fenerbahçe en Batshuayi namen een regelrechte droomstart. Na nog geen zestig seconden had de Rode Duivel het net al gevonden. Basaksehir (met basisklant Ahmed Touba) moest daarom meteen reageren, maar slaagde daar nauwelijks in. Vlak voor het half uur zette Fener haar dominantie nog wat meer in de verf. Opnieuw stond Batshuayi aan het kanon. Zijn 2-0 zette Basaksehir volledig met de rug tegen de muur.

Trainer Emre Belizoglu greep nog voor de rust drastisch in met een driedubbele wissel. Zo mocht Adnan Januzaj invallen, terwijl onder meer Lucas Biglia het gelag moest betalen. Veel beterschap bracht die beslissing echter niet. Basaksehir ging wel op zoek naar een sprankel hoop, maar Fenerbahçe hield al bij al eenvoudig stand.

Voor de hoofdstedelingen is het de zevende bekerwinst uit hun geschiedenis. Het was inmiddels al weer van 2014 dat ze nog eens een prijs pakten, toen werden ze landskampioen.