Klavertje-vijf: 'Chelsea heeft kort lijstje met doelwitten, Lavia zit erbij'

Klavertje-vijf: 'Chelsea heeft kort lijstje met doelwitten, Lavia zit erbij'

01-08-2023 10:44 Laatste update: 10:50
1

Romeo Lavia blijft op de radar van Chelsea FC staan. De Rode Duivel prijkt op een shortlist met mogelijke versterkingen voor het middenveld van de Londenaren, meldt The Times.

Brighton-steunpilaar Moisés Caicedo (ex-Beerschot) geldt weliswaar al enige tijd als toptarget van The Blues, maar ook Tyler Adams (Leeds United), , Gabri Veiga (Celta de Vigo), Edson Álvarez (Ajax) én Lavia dus zijn in beeld, schrijft de Britse kwaliteitskrant. Door de uittocht van spelers als Mateo Kovacic, N'Golo Kanté, Ruben Loftus-Cheek, Mason Mount en Kai Havertz zijn de opties op het middenveld plots beperkt voor manager Mauricio Pochettino. Daar wil Chelsea nu iets aan doen. 

De naam van Lavia zingt al weken rond bij zowat alle Engelse topclubs. Ondanks de degradatie van Southampton FC speelde het Belgische toptalent zich nadrukkelijk in de kijker. Als één van de weinige Saints hield hij het hoofd trots boven water. Als Chelsea hem echt wil, zal het wel moeten doorduwen. Voorlopig leidt Liverpool FC namelijk de dans. Jürgen Klopp en co legden al een bod van 43,5 miljoen euro neer in Southampton, maar dat werd naar de prullenmand verwezen. De degradant verwacht naar verluidt (minstens) 58 miljoen.