'Club Brugge verrast en plukt Zinckernagel definitief weg bij Olympiakos'

'Club Brugge verrast en plukt Zinckernagel definitief weg bij Olympiakos'

31-07-2023 10:20 Laatste update: 10:39
65

Daags na het 1-1-gelijkspel tegen KV Mechelen op de openingsspeeldag van de nieuwe competitie staat Club Brugge op het punt om versterking aan boord te halen. Niemand minder dan Philip Zinckernagel zou binnenkort zijn handtekening zetten op Jan Breydel.

Met dat nieuws pakt Het Nieuwsblad maandagochtend uit. De krant is er zeker van dat Club Brugge de onderhandelingen met Olympiakos succesvol heeft afgerond. De 28-jarige vleugelaanvaller kan zowel rechts als centraal als links uit de voeten en geeft Ronny Deila er zo heel wat opties bij. Het zou gaan om een definitieve transfer, aangezien de Grieken enkel wilden verkopen. Het Laatste Nieuws voegt toe dat zijn contract twee jaar zal lopen, mét optie op een bijkomend seizoen. Onder meer Trabzonspor en ... Standard Luik bijten zo in het zand.

Dat is meteen één van de redenen waarom de komst van Zinckernagel opmerkelijk valt te noemen. Het afgelopen seizoen maakte de Deen het mooie weer op Sclessin. Hij werd echter slechts gehuurd van Olympiakos. De fans van Standard zagen hem graag blijven, maar een overeenkomst wist het Luikse bestuur daarover niet te vinden. Nu loopt Club Brugge dus met hem weg. De West-Vlamingen leerden hem maar al te goed kennen, toen Zinckernagel bij zijn basisdebuut als Rouche prompt twee keer de trekker overhaalde tegen hen. Voor de Standard-aanhang is het na de gevoelige overstap van Ronny Deila naar Brugge overigens opnieuw slikken.

Daarnaast is het ietwat onverwacht dat Club nog aanvallende versterking toevoegt aan haar kern. Eerder in deze zomermercato streken met Victor Barbera, Michal Skoras, Igor Thiago en Hugo Vetlesen al voornamelijk offensieve profielen neer op Jan Breydel. De algemene aanname is dat de Bruggelingen achterin nog wat kwaliteit moeten toevoegen. Dat zou dan in de komende dagen of weken gebeuren.