OFFICIEEL: Voormalig RSCA-target Van Ewijk gaat naar Engelse Championship

OFFICIEEL: Voormalig RSCA-target Van Ewijk gaat naar Engelse Championship

27-07-2023 23:46

Milan van Ewijk, het voormalige transferdoelwit van RSC Anderlecht, is vertrokken bij sc Heerenveen. De Friese club maakt donderdagavond bekend dat de 22-jarige rechtsback zijn carrière vervolgt bij Coventry City, dat uitkomt in het Championship. Anderlecht en Heerenveen kwamen niet tot een overeenkomst waardoor Anderlecht de focus succesvol verlegde naar Louis Patris

Van Ewijk heeft in Engeland een contract tot medio 2027 ondertekend. Met de transfer is naar verluidt vier miljoen euro gemoeid. Ook is er een doorverkooppercentage afgesproken. De rechtsback had meer opties, maar Coventry City drukte de laatste dagen door. Eind mei greep de club van Gustavo Hamer nét naast een Premier League-ticket.

"Milan is een belangrijke speler voor ons geweest. Zijn karakter in combinatie met zijn kwaliteit zorgde vanaf dag één voor een goede klik tussen hem en onze supporters", reageert directeur Ferry de Haan op de clubsite. "De afgelopen twee jaar heeft hij zich uitstekend ontwikkeld. We zijn dan ook trots dat er wederom een talentvolle speler via sc Heerenveen een mooie vervolgstap gaat maken."

Afgelopen seizoen miste Van Ewijk als enige veldspeler in de Eredivisie geen enkele minuut. In totaal kwam de verdediger tot 78 officiële optredens in het shirt van Heerenveen (zeven goals, vier assists).