'Blackburn Rovers doet bod van miljoen op Sykes van Union Saint-Gilloise'

'Blackburn Rovers doet bod van miljoen op Sykes van Union Saint-Gilloise'

26-07-2023 13:14

Elke zomermercato in de Jupiler Pro League was het puzzelen voor Union Saint-Gilloise. De Brusselse club zag telkens een handvol spelers vertrekken en kon telkens niet anders dan ook actief zijn op de markt. Dit seizoen is het niet anders. Ross Sykes geniet interesse van Blackburn. 

Championship-club Blackburn Rovers heeft een bod uitgebracht op Ross Sykes. Dat schrijft L’Avenir op woensdag. Union wees in eerste instantie een eerste bod van iets minder dan €1 miljoen af. Blackburn zou terug kunnen komen met een tweede, hoger bod.

De 24-jarige centrale verdediger, die afgelopen zomer overkwam van Accrington Stanley, blesseerde zich aan zijn knie tijdens de voorbereiding en staat ongeveer zes weken aan de kant. 

Zijn vertrek zou het management dwingen om een nieuwe verdediger aan te trekken, omdat Alexander Blessin dan slechts twee centrale verdedigers overhoudt die aan de rechterkant van een driemansdefensie kunnen spelen: Kevin Mac Allister en Viktor Boone. Sykes staat nog tot juni 2026 onder contract bij de Union. Vorig seizoen slaagde de Engelsman er niet in om een vaste waarde te worden in het team van Karel Geraerts.