Zwitserse media zien kansen: 'Moedige prestatie Servette tegen favoriet Genk'

Zwitserse media zien kansen: 'Moedige prestatie Servette tegen favoriet Genk'

26-07-2023 07:40 Laatste update: 07:51
3

KRC Genk speelde dinsdagavond 1-1 op bezoek bij Servette tijdens de eerste match van de tweede ronde van de Champions League-kwalificatie. Zwitserse media zijn te spreken over dat resultaat, maar waren ook onder de indruk van Toluwalese Arokodare en keeper Maarten Vandevoordt.

Zwitserse media prijzen prestatie van Servette
'Een moedige prestatie tegen Genk zorgt ervoor dat Servette alle kansen heeft om door te gaan naar de kwalificerende terugwedstrijd', schrijft het Zwitserse Blick, dat vervolgens uitlegt hoe knap dat is aangezien Genk een selectie heeft die vijf keer zoveel marktwaarde heeft als de selectie van Servette. 'Na een topprestatie mag Genève blijven dromen van de Champions League', kopte 20 Minutes, dat nog trotser lijkt op de verdiensten van Servette.

Spelverloop tijdens de match
De Zwitserse media schetsten ook de spelverhoudingen tijdens de match. 'In de beginfase moest je je zorgen maken over het team van Genève, dat vrijwel elke seconde werd weggespeeld door de snelle Belgen. Maar Servette beet erin - en verbeterde voortdurend. Vooral in de tweede helft was de ploeg van René Weiler eigenlijk de betere ploeg', schreef 20 Minutes over het algemene spelbeeld van de match.

Boomlange spits
Ook schreef Blick over de spits van KRC Genk. 'Aangejaagd door 18.026 toeschouwers in het Stade de Genève, probeert het team van coach René Weiler zich te redden in het offensief - en krijgt dan het eerste doelpunt tegen omdat de 1,97 m lange spits Toluwalase Arokodare na een hoekschop (21e minuut) nauwelijks te verdedigen is', aldus Blick dat de verdediging van Servette moeite zag hebben met de lengte van Arokodare.

Uitstekend keeperstalent
Blick zag daarnaast een opvallende rol voor de sluitpost van Genk. 'Zelfs vanaf de meest veelbelovende posities kan Genève niet winnen van Maarten Vandevoordt, het 21-jarige keeperstalent in de Genkse gelederen', pende Blick. Dat gold ook voor SRF. 'Servette ging onverschrokken de lastige opdracht van Genk te lijf, toonde zich keer op keer variabel in de aanval en faalde vooral door het sterke optreden van keeper Maarten Vandevoordt', schreef de Zwitserse omroep SRF.

Returnmatch
Het is dus nog zeker niet duidelijk welk team zich mag opmaken voor de volgende ronde in de kwalificatie van de Champions League. De return wordt gespeeld op woensdag 2 augustus om 19 uur in de Cegeka Arena.