OFFICIEEL: Na nieuwe trainersstaf presenteert RWDM nu Mercier

OFFICIEEL: Na nieuwe trainersstaf presenteert RWDM nu Mercier

25-07-2023 18:00
7

Het hing al een tijdje in de lucht en nu is ook offcieel. Xavier Mercier mag zich een speler van RWDM noemen. De 33-jarige Fransman komt over van het Hongaarse Ferencváros. In Brussel tekende Mercier een contract voor één seizoen met de optie voor een extra jaar. 

Na de blessure van Kylian Hazard had RWDM nood aan een nieuwe creatieve speler. De Brusselse club kwam uit bij Mercier, die eerder in ons land bij KV Kortrijk, Cercle Brugge en Oud-Heverlee Leuven liet zien wat hij in zijn mars heeft. In 2022 liet de middenvelder Den Dreef achter zich om bij Ferencváros aan de slag te gaan. Nu keert hij dus terug naar de Belgische velden.

Xavier Mercier kijkt uit naar zijn avontuur bij RWDM: “Ik ben erg blij om terug te zijn in België, bij een historische club. Ik kan niet wachten om het veld op te gaan en veel wedstrijden te winnen.”

Eerder op dinsdag presenteerde RWDM ook zijn nieuwe trainer en diens staf. Een dag na het ontslag van Vincent Euvrard stelde RWDM Claudio Cacapa voor als nieuwe T1. Hij krijgt het gezelschap van onder meer Igor De Camargo.