'Man United bereikt persoonlijk akkoord met voormalig Club Brugge-target Højlund'

'Man United bereikt persoonlijk akkoord met voormalig Club Brugge-target Højlund'

25-07-2023 17:00

Manchester United heeft een persoonlijk akkoord bereikt met Rasmus Højlund, meldt Fabrizio Romano. Van een deal is echter nog geen sprake, aangezien Atalanta Bergamo zeer hoog in de boom zit.

In de zoektocht naar een nieuwe spits prijkt de naam van Højlund bovenaan het lijstje bij United. De twintigjarige Deen wil zelf graag naar Old Trafford. Hij heeft een persoonlijke overeenstemming met United bereikt en kan een contract tot de zomer van 2028, met een optie voor een extra jaar, ondertekenen. Dan moeten Atalanta en United er nog wel met elkaar uitkomen.

Atalanta verlangt een bedrag rond de honderd miljoen euro, maar volgens Romano doet United niet mee aan 'spelletjes'. De Engelse topclub gaat deze week een openingsbod, waarvan de hoogte nog onbekend is, uitbrengen. Mocht Højlund uiteindelijk niet haalbaar zijn, schakelt United door naar Eintracht Frankfurt-spits Randal Kolo Muani.

United roert zich flink op de transfermarkt. Eerder deze zomer werden Mason Mount en Andre Onana voor 125 miljoen euro ingelijfd.

Club Brugge had vorig jaar belangstelling voor Højlund en deed toen een bod van 12 miljoen euro. Dat bod werd echter afgewezen door Sturm Graz, dat toen de club was waar Højlund onder contract stond.