De Zwitserse media over Genk: 'Uitdagende tegenstander voor Servette'

De Zwitserse media over Genk: 'Uitdagende tegenstander voor Servette'

25-07-2023 10:00 Laatste update: 22:23
5

Op dinsdagavond treedt KRC Genk aan tegen het Zwitserse Servette FC in de tweede kwalificatieronde van de Champions League. De Zwitserse media blikten vooruit op de match van Servette tegen Genk en vroeg Zwitserse fans naar de kansverhoudingen.

'Daar wacht de Zwitser met de Belgische runner-up KRC Genk een lastige tegenstander', schrijft het Zwisterse SRF. De omroep benadrukt dat de transfermarktwaarde van de Genkse selectie ongeveer 100 miljoen frank (meer dan 100 miljoen euro) hoger is dan die van Servette. Daarnaast is SRF zich ervan bewust dat Genk dichtbij het behalen van de Jupiler Pro League-titel was tijdens het afgelopen seizoen.

Publieke mening
In een poll uitgevoerd door het Zwitserse Nau werd lezers gevraagd of Servette Genk zou verslaan in de Champions League-kwalificaties. Tot nu toe stemde 40% van de respondenten ja, en 60% nee.

Historische prestaties
SRF waardeert de historische prestaties van Genk, dat al drie keer eerder in de groepsfase van de Champions League heeft gespeeld. Daarentegen heeft Servette twee keer deelgenomen aan de voorrondes van het prestigieuze Europese toernooi, maar heeft de ploeg nog nooit gewonnen.

Thuisvoordeel voor Servette
Hoewel Genk als favoriet wordt beschouwd, zijn er kansen voor Servette volgens SRF. De club kan rekenen op de steun van 16.000 supporters, ondanks de zomerperiode. Dit aantal is aanzienlijk hoger dan hun gemiddelde van 6.900 bezoekers. Servette kan dinsdagavond dus vertrouwen op de steun van een 'twaalfde man'.

Start van het seizoen
Servette kende een sterke start in de Zwitserse Super League door Grasshoppers met 1-3 te verslaan. De Jupiler Pro League is nog niet van start gegaan en dat kan volgens SRF een voordeel zijn voor de thuisspelende ploeg. Echter, SRF benadrukt dat Genk een solide voorbereiding heeft gehad met onder andere een gelijkspel tegen Sporting Lissabon (1-1) en een overwinning op Burnley (2-0).

Spelers in vorm
SRF vestigt de aandacht op nieuwkomers van Servette, namelijk Keig Tsunemoto en Jeremy Guillmenot, die tijdens de match tegen Grasshoppers opvielen. Aanvaller Chris Bedia, die vorig jaar overgenomen werd van RSC Charleroi, zette zijn vorm van het vorige seizoen voort en scoorde twee keer tegen Grasshoppers, waarmee de spits dit seizoen al op 14 goals staat.

Wedstrijddetails
De match vindt plaats op dinsdagavond om 20.30 uur in het Stade de Genève. Het retourduel in Genk is gepland op 2 augustus om 19 uur.