Anderlecht-watcher tegenover Club Brugge-watcher: “RSCA haalt nooit top 6”

Anderlecht-watcher tegenover Club Brugge-watcher: “RSCA haalt nooit top 6”

24-07-2023 17:25
60

De start van de Pro League staat voor de deur. Er is nog geen bal getrapt maar toch hebben ze bij Het Nieuwsblad van de gelegenheid gebruikgemaakt om een aantal stellingen op de analisten af te vuren. Ook over RSC Anderlecht worden er voorspellingen gemaakt. 

Club-Brugge-watcher Pieter-Jan Calcoen is alvast stevig van start gegaan. “Ik zeg het om te provoceren, maar toch: mensen die Anderlecht in hun prognose in de top zes hebben gezet, kan ik niet begrijpen”, klinkt het in Het Nieuwsblad. Calcoen tracht later wat duiding te geven bij zijn voorspelling. “Anderlecht is Refaelov kwijt, ze zijn hun spits kwijt én ze zijn de beste keeper van de competitie kwijt”, legt de analist uit. 

Volgens Calcoen is het vooral in het aanvallende compartiment waar Anderlecht tekort zal komen. “Als je als Belgische club 20 miljoen euro krijgt voor een verdediger, dan verkoop je toch meteen? Meer gaat zo een speler niet waard worden, hoor. En voor Debast vind je wel een vervanger. ’t Is eerder de aanval die zorgen baart.”

Jürgen Geril, Anderlecht-watcher bij de krant nuanceert meteen. “Vooraan is Dolberg er wel bij gekomen. Straks komt ook die Vazquez nog. Met die twee kan je naar de oorlog”, gelooft Geril. De Anderlecht-watcher vreest echter wel voor de aanvoer. “Je moet de bal ook kwijt geraken aan de aanval”, klinkt het bij hem.

Geril vreest dat Adnerlecht het wel eens moeilijk zou kunnen krijgen met ploegen die erg gesloten spelen. “Ashimeru is een goeie, maar toch vooral een loper. Dreyer is ook een werker. Veel zal afhangen van de transfers die het nog doet”, belsuit Geril.