Van Bommel na Supercup: “Uitermate tevreden, weet niet hoe jij match gezien hebt?”

Van Bommel na Supercup: “Uitermate tevreden, weet niet hoe jij match gezien hebt?”

24-07-2023 07:58
4

Van Bommel is content na Supercup-finale van Royal Antwerp FC tegen KV Mechelen. De hoofdtrainer vindt dat zijn ploeg een zeer sterke match heeft gespeeld. De ploegen hielden elkaar na de reguliere speeltijd in evenwicht, het werd 1-1, maar Antwerp wist te winnen na de strafschoppenreeks. Van Bommel en Antwerp pakken via de Supercup de derde beker in drie maanden tijd. 

Van Bommel is meer dan tevreden over zijn ploeg Antwerp na de gewonnen Supercup. “Ik was uitermate tevreden, ik weet niet hoe jij de wedstrijd gezien hebt? Ik denk dat wij tot aan de rode kaart zeer dominant waren, veel kansen gecreëerd, goede kansen gecreëerd op de manier waarop wij dat graag willen. Hoge druk, risico nemen, veel ruimte in de rug gespeeld en dat allemaal op kunnen lossen. En dat al in het begin van het seizoen”, deelt de hoofdtrainer aan Sporza na de Supercup.

Van Bommel zag dat zijn ploeg het na de rode kaart van Gaston Avila zwaar kreeg. “Na die rode kaart moet je even overleven, wat ook echt een rode kaart is, je ziet daar de krachten wegvloeien. Dan moet je overleven en kijken hoe je dat weer op gaat lossen. Ik denk dat we daarna weer de controle hadden. Met de penalty’s dan weet je dat je met Jean Butez iemand hebt die dat al twee keer heeft laten zien tegen Beveren en Union”, besluit Van Bommel.