Mignolet (35): Jammer, want ik ging graag naar de Rode Duivels

Mignolet (35): "Jammer, want ik ging graag naar de Rode Duivels"

21-07-2023 23:00
14

Simon Mignolet (35) kondigde eerder dit jaar aan dat hij stopt bij de Rode Duivels. Bondscoach Domenico Tedesco ligt nu op ramkoers met Thibaut Courtois, maar dat verandert voor Mignolet weinig. 

"Dat was een weloverwogen keuze, eentje om optimaal te presteren bij mijn club", blikt Mignolet terug bij Het Nieuwsblad. "Want dat is uiteindelijk mijn werkgever. Ik wil nog een aantal jaren door als voetballer. En de nationale ploeg had niet langer een positieve invloed op mijn prestaties. Integendeel. Jammer, want ik ging graag naar de Rode Duivels."

Mignolet denkt dan ook niet meteen aan terugkeer. "Neen. Toen ik besliste om te stoppen, ben ik niet over één nacht ijs gegaan. Dan ga ik zo'n keuze ook niet meteen terugdraaien. Ik heb altijd gezegd dat ze mij mogen bellen als ze in de problemen zitten. Maar zoals ik toen ook al zei: er zijn genoeg uitstekende doelmannen om die positie goed in te vullen."

Na het vertrek van Courtois keepte Matz Sels nog tegen Estland. Op 9 september komen de Belgen terug in actie tegen Azerbeidzjan.