Hoefkens speelt laatste oefenpartij gelijk in potige oefenpot tegen Hertha BSC

21-07-2023 20:00
11

De laatste oefenpartij ter voorbereiding op het nieuwe seizoen heeft Standard niet kunnen winnen. De ploeg van Carl Hoefkens geraakte in de galawedstrijd tegen Hertha BSC niet voorbij de Duitse ploeg. Het werd 1-1.

In de eerste helft deed Hoefkens een beroep op zijn misschien wel sterkst mogelijke elf, die aanvankelijk weinig problemen kende met Hertha. De Rouches eisten het balbezit, zonder echt tot grote kansen te komen. Noah Ohio kreeg wel één grote kans op het openingsdoelpunt, maar vergat te scoren en zag zijn ploeg bij rust nog op een 0-0 gelijkspel staan.

In de tweede helft kreeg Ohio rust en mocht Renaud Emond zich tonen aan het Luikse publiek. Veel beterschap kwam er echter niet in het spel. De bezoekers uit Berlijn kwamen wel beter in het spel en zagen dat net voor het uur beloond worden met een doelpunt van Kempf.

Er kwam zelfs bijna een tweede doelpunt aan, maar een poging van Hertha van ver belandde op de lat van Bodart. Daar kwam de doelman van Standard goed weg. Hoefkens greep wel in met enkele wissels, die uiteindelijk ook voor een doelpunt zorgden. Enkele minuten voor tijd kon Dragus nog voor de gelijkmaker zorgen met een knap schot in de winkelhaak. We kregen ook nog enkele akkefietjes en flink wat gele kaarten, maar het bleef 1-1.

Opstelling Standard: Bodart, Fossey, Bope (68' Ngoy), Vanheusden, Barrett (68' Dodeigne), O'Neill ('68 Banse), Price (75' Dragus), Balikwisha, Dønnum (88' Davida), Mundle (75' Canak) & Ohio ('45 Emond)