'Niet AC Milan, maar Everton wordt nieuwe club Danjuma (ex-Club Brugge)'

'Niet AC Milan, maar Everton wordt nieuwe club Danjuma (ex-Club Brugge)'

20-07-2023 11:00

Niet AC Milan, maar Everton lijkt de nieuwe club van Arnaut Danjuma te worden. The Toffees lijken de transfer van de ex-speler van Club Brugge te kapen. Saillant detail: afgelopen winter overkwam Everton dat juist, toen Tottenham Hotspur plotseling aan de haal ging met Danjuma.

Danjuma leek hard op weg te zijn naar een (tijdelijke) overgang naar AC Milan. Everton, dat al interesse had, pakt nu echter plotseling door. Dat meldt het Spaanse AS en bevestigt Fabrizio Romano. Een huuraanbieding van de nummer zeventien van de Premier League zou zelfs al geaccepteerd zijn.

Eerder werd er nog gemeld dat Danjuma enthousiast zou zijn over een move naar AC Milan, maar hij geeft nu toch de voorkeur aan een Everton-transfer. Afgelopen winter was de aanvaller nog dicht bij een move naar Goodison Park, maar toen wist Tottenham de huurtransfer te kapen. Dat zorgde voor woede bij Everton, dat Danjuma nu zelf voor de neus van Milan wegplukt.

Het is niet duidelijk onder welke voorwaarden Danjuma de huurtransfer naar Engeland gaat maken. Zijn club Villarreal stelde harde eisen in eerdere onderhandelingen. Zo wilde het per se een verplichte optie tot koop opnemen in de deal. Het is niet duidelijk of Everton daar akkoord mee is gegaan.