'Danjuma kan ploegmaat Saelemaekers worden, Villarreal speelt het hard'

'Danjuma kan ploegmaat Saelemaekers worden, Villarreal speelt het hard'

19-07-2023 23:18

Een transfer van Arnaut Danjuma naar AC Milan komt dichterbij. De clubs moeten het nog over één zaak eens worden, voordat de overgang van de ex-speler van Club Brugge beklonken kan worden. Dat meldt Relevo.

AC Milan ligt nu op pole position om de Nederlander over te nemen van Villarreal. De aanvaller heeft zelf al een akkoord bereikt met de Italiaanse club, die nu onderhandelt met Villarreal. De Spanjaarden gaan Danjuma verhuren, maar willen ook een verplichte optie tot koop opnemen in de overeenkomst. Daar valt of staat de deal nu mee.

Aanvankelijk werd er gesproken over een normale optie tot koop, waarbij Milan uiteindelijk zelf zou kunnen kiezen of ze die lichten. De eisen die Villarreal stelt zijn sowieso niet mals: de Spanjaarden willen dat Milan garant staat voor het volledige jaarsalaris van Danjuma, net als de afschrijving op de jaarrekening van zijn transfersom van vijf miljoen euro.

In de nabije toekomst zal blijken of de huurdeal van Danjuma ook daadwerkelijk rond gaat komen. Eerder werd duidelijk dat de buitenspeler zelf dolgraag naar Milaan wil verkassen, na een teleurstellende huurperiode bij Tottenham Hotspur.