Henry spaart lof voor De Bruyne niet: Beste middenvelder die ik ooit heb gezien

Henry spaart lof voor De Bruyne niet: "Beste middenvelder die ik ooit heb gezien"

24-07-2023 23:13
22

Kevin De Bruyne wordt al jaren gezien als één van de beste voetballers ter wereld en is steevast één van de uitblinkers bij Manchester City. Volgens voormalig assistent-bondscoach Thierry Henry is onze landgenoot zelfs één van de beste spelers ooit.

In een gesprek met het Youtube-kanaal van de Engelse spelersvakbond PFA spaart Henry de lof voor De Bruyne niet. De Fransman geeft zelfs aan dat De Bruyne volgens hem de beste spelmaker ooit is in de Premier League. "Het is erg moeilijk om het brein van Kevin te verstaan", begint hij.

"Ik heb natuurlijk met hem gewerkt bij de nationale ploeg. En wat hij ziet, wat hij probeert te doen ... . Voor mij is hij als middenvelder en creator de beste die ik ooit gezien heb in deze competitie. Met voorsprong", aldus de Fransman.

Samen spelen konden beide heren nooit doen, al had Henry wel graag zijn ploegmaat geweest. "Hij is een speciale speler. Wat we van hem hebben gezien is niet normaal. Of hij de middenvelder is met wie ik graag had gespeeld? Ja! Hij kan korte ballen geven, lange ballen, ... hij kan de bal exact geven waar je hem wil. Ik hou van slimme spelers die de zaken zien en proberen te begrijpen wat er gebeurt", besluit Henry.