Van Bommel opgetogen met Lammens: Misschien toekomstige nummer één van België

Van Bommel opgetogen met Lammens: "Misschien toekomstige nummer één van België"

17-07-2023 11:20 Laatste update: 11:38
6

Royal Antwerp FC heeft haar stage in Oostenrijk met vrucht afgerond, namelijk met een verdiende 1-0-zege in een oefenpot met Hertha BSC. Ook over de arbeid op training tijdens de zevendaagse was Mark van Bommel zeer te spreken. Enkele nieuwkomers hebben zich positief laten opmerken.

Met George Ilenikhena, Senne Lammens en Jacob Ondrejka waren drie zomeraanwinsten mee afgereisd naar Oostenrijk. De Zweedse winger zou wel eens in het basiselftal kunnen staan tijdens de eerste wedstrijden van het seizoen. Daarnaast maakte Lammens een grote indruk op Van Bommel. Hij is een keeper met een heel groot potentieel. Misschien wel de nummer één van België, in de tóékomst", benadrukt de trainer die laatste woorden bij Het Nieuwsblad. "Het is nu aan hem om zo snel mogelijk bij te leren."

Bijleren, dat was eigenlijk de opdracht voor alle nieuwkomers op deze stage. De overige jongens kennen de aanpak van Van Bommel inmiddels al. "Je probeert hen zo snel mogelijk te doen begrijpen hoe wij spelen. Corrigeren, sturen, positief coachen. Soms hebben zij meer aandacht nodig dan de rest", vertelt de Nederlander. Regelmatig haalt zijn staf videobeelden boven om de nieuwe jongens zo snel mogelijk in te passen.

Bemoedigende jeugd
Onder dat verse bloed zaten ook twee beloften die nog erg groen achter de oren zijn: Andreas Verstraeten en Milo Horemans. Vooral die laatste, een zeventienjarige middenvelder, viel positief op. "We nemen er altijd een paar mee op stage onder het mom: laat het maar zien. Je merkt dat ze fysiek nog tekortkomen, maar ze worden wel geïntegreerd in de groep en het is leervol", blijft Van Bommel op de oppervlakte.

De vraag die elke Antwerp-fan zich uiteraard stelt, is of er al een volgende Arthur Vermeeren zit aan te komen. De tiener brak afgelopen seizoen volledig door en valt nu al niet meer weg te denken als metronoom op de middenstrook. Misschien gaat zo'n Horemans hem wel achterna. "Hoe meer jaren in de benen, hoe makkelijker het alleszins gaat. Op fysiek vlak, maar ook qua intelligentie. Dat zie je bij Arthur", legt Van Bommel de kwestie neer.