Tavolieri: 'Niet Anderlecht, maar Porto is nu hoofdgegadigde voor Luis Vazquez'

Tavolieri: 'Niet Anderlecht, maar Porto is nu hoofdgegadigde voor Luis Vazquez'

17-07-2023 10:48
4

De supporters van RSC Anderlecht beleefden nog niet zoveel plezier aan deze zomermercato, maar met Kasper Dolberg streek er tenminste al een nieuwe nummer negen neer op Neerpede. Daardoor lijkt de club de interesse in Luis Vazquez volledig te laten varen. Mogelijk profiteert FC Porto daarvan.

De 22-jarige Vazquez was lange tijd één van de belangrijkste doelwitten van Jesper Fredberg. Zoals wel vaker in Argentinië verliepen de onderhandelingen echter moeizaam. Huidige werkgever Boca Juniors zou minstens zeven miljoen euro verlangen voor haar aanvaller. Tot een overeenkomst met Anderlecht kwam het nooit. Nu paars-wit al behoorlijk stevig betaald heeft voor Dolberg, lijkt een vervolg met Vazquez ook uit den boze.

Dat betekent uiteraard niet dat de Argentijn zomaar bij Boca Juniors zal blijven. Volgens Sacha Tavolieri is FC Porto nu voorbij Anderlecht gegaan om de dans om zijn handtekening te leiden. De Portugese topclub duwt naar verluidt door voor Vazquez, die in 2023 drie keer scoorde en twee beslissende passes afleverde.