Kandouss koos voor Gent: Het gaat om titels winnen, dat heb ik gemist bij Union

Kandouss koos voor Gent: "Het gaat om titels winnen, dat heb ik gemist bij Union"

15-07-2023 11:37
7

Na twee wonderlijke jaren op het hoogste niveau bij Union Saint-Gilloise heeft Ismaël Kandouss gekozen voor een overstap naar KAA Gent. Zijn redenen daarvoor zijn glashelder: Gent is nu eenmaal een grotere club dan Union, klinkt het overtuigd.

Kandouss voetbalde al sinds het voorjaar van 2019 voor de club uit Sint-Gillis. Hij maakte de spectaculaire groei dus vanop de eerste rij mee. Nu vond de mandekker de tijd gekomen om andere oorden op te zoeken. "Voor mij gaat het om titels te winnen. Daarom ben ik hier. Dat heb ik gemist bij Union", verklaart Kandouss zijn keuze op erg duidelijke wijze.

"Ik denk dat dat mogelijk is met Gent, omdat het een grotere club is", gaat hij verder met Gentse zieltjes winnen. "Hier zijn misschien meer middelen en meer spelers. Daar kunnen we mooie dingen mee doen", besluit de kersverse Buffalo. Bij Union slaagde Kandouss er uiteindelijk niet in om eremetaal te veroveren, al was het twee keer bijzonder nipt. Eerst troefde Club Brugge de promovendus alsnog af, afgelopen seizoen was Union tot en met minuut 89 landskampioen.

De 25-jarige Kandouss maakte onlangs, in juni, zijn debuut voor de Marokkaanse nationale ploeg. Hij is overigens geboren in Frankrijk, meer bepaald in Lille. Voor zijn komst naar Union voetbalde hij voor Dunkerque.