Vanhaezebrouck over transfer Watanabe: Beste Japans gebruikt om te overtuigen

Vanhaezebrouck over transfer Watanabe: "Beste Japans gebruikt om te overtuigen"

14-07-2023 19:44
9

Hein Vanhaezebrouck, de hoofdtrainer van KAA Gent, vertelt over de transfer van Tsuyoshi Watanabe. De 24-jarige Japanse verdediger kwam over van KV Kortrijk. Vanhaezebrouck toont zich zeer content met de transfer en gaat dieper in op de kwaliteiten van de speler.

Vanhaezebrouck is zeer tevreden met de komst van Watanabe. De hoofdtrainer vertelt dat hij zelf ook zijn best heeft gedaan om Watanabe te kunnen verwelkomen. “Watanabe is iemand die ik zelf ook heb aangehaald en ingebracht. Ik heb de mensen bij ons overtuigd dat dat iets was wat ik moest doen. Dan moest ik nog mijn beste Japans bovenhalen om ook hem te overtuigen”, lacht Vanhaezebrouck.

Vanhaezebrouck denkt dat zijn Japans gewerkt heeft. “Uiteindelijk is dat ook gelukt denk ik, temeer is dat een succes omdat hij ook mogelijkheden had om naar nog grotere clubs dan ons te gaan in België. Ik ben heel blij dat hij erbij is, hij bewijst dat ook in zijn energie in de oefenwedstrijden”, deelt Vanhaezebrouck via de officiële kanalen van Gent.

Vanhaezebrouck vertelt verder over de kwaliteiten van Watanabe. “Hij heeft een geweldige timing, het is een superatleet. Koreanen en Japanners spreken niet dezelfde taal, maar er is toch direct een link geweest met Hyun-seok Hong eigenlijk ideaal omdat ze heel vaak met elkaar in het Engels kunnen praten, nu zijn ze verplicht om hun Engels verder te perfectioneren”, meent Vanhaezebrouck.