'Chelsea wil Neymar wel naar de Premier League halen: bal ligt bij PSG'

'Chelsea wil Neymar wel naar de Premier League halen: bal ligt bij PSG'

14-07-2023 12:46 Laatste update: 12:56
5

Chelsea toont interesse in Neymar. Mocht Paris Saint-Germain meewerken aan een transfer van de 31-jarige Braziliaan, dan wil de Premier League-topclub een poging wagen. Dat meldt Le Parisien.

Neymar begon vorige week aan de voorbereiding bij de Franse kampioen. Hij is op de weg terug na een enkeloperatie, die hem sinds eind februari aan de kant hield. De toekomst van de aanvaller is ondertussen nog onduidelijk. Zeker nadat hooligans hem thuis opzochten om hun onvrede kenbaar te maken over zijn inzet, leek hij open te staan voor een transfer. Of Neymar die vertrekwens doorzet, blijft echter de vraag, schrijft Le Parisien.

De dribbelaar ligt nog tot medio 2027 vast bij PSG, dat hem in 2017 voor 222 miljoen euro overnam van FC Barcelona. Volgens de Franse krant informeerde Chelsea al naar de situatie van Neymar. The Blues wilden onder meer weten of de Braziliaanse ster het ziet zitten om in Engeland te spelen. Mocht het van een transfer komen, dan lijkt Chelsea zo'n vijftig à zeventig miljoen euro te moeten betalen.

PSG staat voor een lastige keuze. In vorm is Neymar bijna niet te stoppen en behoort hij tot de beste spelers ter wereld. De laatste jaren kwakkelde hij echter met blessures en haalde hij zelden zijn beste niveau. Op dit moment plant en hoopt PSG dan ook op een voorhoede met Kylian Mbappé als linksbuiten, Dusan Vlahovic of Randal Kolo Muani in de spits en Bernardo Silva op rechtsbuiten.