'Was zwaar om te horen dat Guardiola vond dat ik met overgewicht van WK terugkwam'

'Was zwaar om te horen dat Guardiola vond dat ik met overgewicht van WK terugkwam'

12-07-2023 12:12
2

De periode van Kalvin Phillips bij Manchester City is nog niet uitgepakt zoals hij wilde. Hij krijgt weinig speeltijd en na het WK zat hij niet eens bij de selectie van Pep Guardiola, omdat de manager vond dat hij te dik was. Een taaie uitspraak waar de Engelsman mee zat.

Guardiola vertelde eerlijk dat hij Phillips na het WK niet had opgenomen in de selectie voor het duel met Leeds United, vanwege zijn overgewicht. "Die uitspraken waren voor mij heel moeilijk", vertelt Phillips bij BBC Radio. "Ik vond mezelf niet te dik, maar als de manager wel zo denkt dan moet ik dat accepteren. Het is ook heel erg opgeblazen in de media, dus dat maakte het nog wel wat moeilijker."

Phillips is van mening dat een eerste jaar bij een topclub altijd wennen is. "Zo ook voor mij bij Manchester City. Ik sprak er veel over met Jack Grealish en hij zei ook, zo’n eerste jaar moet je nog zo veel leren." Afgelopen seizoen deed Phillips in slechts twaalf Premier League-duels mee. In de zomer van 2022 werd hij voor 49 miljoen euro overgenomen van Leeds United, de club waar hij de bijnaam The Yorkshire Pirlo kreeg.