Makelaar over Van der Sar: 'Bizar en triest, maar vertrouwen dat het goedkomt'

Makelaar over Van der Sar: 'Bizar en triest, maar vertrouwen dat het goedkomt'

11-07-2023 14:30

Zaakwaarnemer Rob Jansen is voorzichtig optimistisch over de situatie van Edwin van der Sar. De voormalig algemeen directeur van Ajax werd op vakantie in Kroatië getroffen door een hersenbloeding en ligt nog op de intensive care.

Jansen vertelt in de podcast KieftJansenEgmondGijp over Van der Sar. "Het is natuurlijk niet goed", stelt de belangenbehartiger van de oud-keeper. "Maar: niet goed en wel goed. Dat heet dan zo: onder controle. Je moet de familie wel beschermen in dezen. Hij is in goede handen. Annemarie (vrouw Van der Sar, red.) is erbij, met haar zoon. Uit Nederland is er continu contact hoe verder te gaan."

"Hij moet heel goed rusten", gaat Jansen verder. "We hebben er wel goed vertrouwen in dat dit goed komt. Maar het is niet gering. Een hersenbloeding is heel serieus. Zij (Annemarie, red.) heeft het zelf in 2009 gehad. Ze herkent dus heel veel van wat haar toen is overkomen. Het is bizar en triest." De Telegraaf meldde dinsdag dat Van der Sar af en toe bij is geweest. Ajax noemde de situatie 'stabiel, maar nog steeds zorgwekkend'.

Van der Sar kondigde eind mei zijn vertrek bij Ajax aan, omdat hij 'op' was. "Ja, hij was ook op", reageert Jansen, die ziet dat zo'n functie zijn tol eist. "Edwin en ik hebben een aantal gesprekken gehad. Dat was weken voor het moment dat hij die beslissing nam. Ik zei toen al: Edwin, je moet gaan stoppen. Dit is klaar, het is het niet meer waard. Je hebt gedaan wat je moest doen. Op een geven moment doe je het nooit meer goed."