'PSG maakt Mbappé het leven zuur, ster wil niet wijken: seizoen op bank dreigt'

'PSG maakt Mbappé het leven zuur, ster wil niet wijken: seizoen op bank dreigt'

11-07-2023 14:12
31

Paris Saint-Germain en Kylian Mbappé liggen op ramkoers. De 24-jarige sterspeler is nog steeds van plan om in 2024 gratis te vertrekken uit het Parc des Princes, terwijl de Franse kampioen woedend is.

De houding van Mbappé zorgt -  op zijn zachtst gezegd - voor veel onbegrip. Volgens Le Parisien komt het stoom uit de oren bij de emir van Qatar en PSG-voorzitter Nasser Al-Khelaïfi. Zij willen de aanvaller per direct verkopen. Het probleem is alleen dat Mbappé zelf vastbesloten is om zijn verbintenis uit te dienen. Volgend jaar kan hij dan transfervrij de overstap maken naar, hoogstwaarschijnlijk, Real Madrid.

De Spaanse grootmacht vindt dat ook wel prima en is niet van plan om deze zomer tweehonderd miljoen euro uit te trekken voor Mbappé. Het zorgt ervoor dat de Parijzenaars vrijwel machteloos staan, maar zowel Le Parisien als RMC Sport meldt Mbappé een moeilijk seizoen tegemoet gaat. Niet alleen is de kans groot dat hij steevast wordt uitgefloten door de PSG-fans, hij zou ook een seizoen lang vanaf de bank kunnen toekijken.

"Ik kan je nu al vertellen dat Mbappé komend seizoen nog bij PSG is. Zelfs als de club hem op de bank zet", stelt de toonaangevende Franse verslaggever Daniel Riolo van RMC. Dat PSG hem op alle mogelijke manieren het leven zuur probeert te maken, zorgt er alleen maar voor dat Mbappé zijn hakken nog verder in het zand zet. "PSG kan het spel alleen maar hard spelen en zeggen dat Mbappé het hele seizoen op de bank zit, omdat hij niet wil verlengen."