Jesus opent boekje over Guardiola: Ik ging huilend naar mijn kamer

Jesus opent boekje over Guardiola: "Ik ging huilend naar mijn kamer"

11-07-2023 13:12
7

Arsenal-aanvaller Gabriel Jesus doet een boekje open over zijn vertrek bij Manchester City. De 26-jarige Braziliaan vertelt dat hij door manager Pep Guardiola weg wilde bij The Citizens.

Jesus werkte vijf jaar samen met Guardiola, voordat hij een jaar geleden voor ruim vijftig miljoen euro naar Arsenal trok. Eind 2021, toen City het in de Champions League opnam tegen Paris Saint-Germain, wist de spits dat hij zijn heil elders wilde zoeken. "Hij gebruikte Oleksandr Zinchenko als valse spits. Te gek voor woorden...", begint Jesus in de podcast Denilson Show. "Een dag ervoor gebruikte Guardiola hem niet eens op de training. Op dat moment was ik de spits."

Twee uur voor de wedstrijd werd Jesus ingelicht over zijn reserverol. "Ik ging meteen naar mijn kamer, huilend. Ik belde mijn moeder: ik wil weg", aldus de Braziliaan. "Ik wilde naar huis. Hij zette een linksback in de spits. Ik werk gek." Jesus werd de tweede helft ingebracht en maakte de winnende 2-1.

"De volgende Champions League-wedstrijd dacht ik te gaan spelen (tegen RB Leipzig, 2-1, red.). Maar nee, ik speelde niet", vertelt Jesus teleurgesteld. "Het was heel moeilijk. Toen heb ik besloten dat ik niet wilde blijven. Ik besloot te vertrekken."