'Geen derde jaar bij Cercle in verschiet, Bordeaux kaapt Marcelin weg bij Monaco'

'Geen derde jaar bij Cercle in verschiet, Bordeaux kaapt Marcelin weg bij Monaco'

11-07-2023 11:15
11

Geen twee zonder drie, luidt de volkswijsheid, maar in het geval van Jean Marcelin klopt dat niet. Een derde jaar bij Cercle Brugge zit er namelijk niet aan te komen. Bordeaux zou de mandekker nu wegplukken bij AS Monaco.

Op jonge leeftijd liet Marcelin mooie dingen bewonderen in dienst van Auxerre, waarna Monaco hem op zijn twintigste naar het Prinsdom loodste. In zijn eerste seizoen werd hij meteen uitgeleend aan dochterclub Cercle. Na twintig basisplaatsen bij De Vereniging keerde Marcelin terug, maar verder dan drie duels voor het tweede elftal van Monaco geraakte hij niet in de campagne 2021-2022.

Daarop besloot de Franse club vorige zomer om hetzelfde succesrecept toe te passen: een nieuwe uitleenbeurt aan Cercle. Ditmaal kwam de verdediger evenwel minder in het stuk voor. 'Slechts' dertien keer mocht hij aan een wedstrijd beginnen. Een derde Brugse periode is nu uitgesloten. Volgens Foot Mercato staat Bordeaux op het punt om Marcelin definitief in de wacht te slepen. 

Les Girondins moesten afgelopen seizoen voor het eerst sinds lang aan de bak in de Ligue 2, mede vanwege financiële problemen. Daar zit de traditieclub momenteel nog steeds, aangezien het pas als derde eindigde. Met Marcelin hoopt het meer kans te maken om weer te stijgen naar het hoogste niveau.