Oostende over binnenlandse interesse in Sakamoto: “Zwaar ontoereikend”

Oostende over binnenlandse interesse in Sakamoto: “Zwaar ontoereikend”

10-07-2023 22:02

KV Oostende reageert op het vertrek van de 26-jarige Tatsuhiro Sakamoto. De Japanner maakt een transfer van Oostende naar Coventry City. De club komt uit in het tweede niveau van Engeland, het Championship. Volgens Oostende was er ook interesse vanuit het binnenland.

Nils Vanneste, de sportief directeur van Oostende, reageert op het vertrek van de geliefde Sakamoto. “De speler zelf wou graag op een hoger niveau spelen en met zijn kwaliteiten verdient hij dat ook wel. Enkele weken geleden waren er aanbiedingen van enkele binnen- én buitenlandse clubs maar die waren zwaar ontoereikend”, deelt Vanneste via de officiële kanalen van Oostende.

Uiteindelijk is Vanneste content voor zowel Sakamoto als Oostende. De sportief directeur denkt dat het voor beide partijen een goede overeenkomst is. “Met Coventry City hebben we wel een deal gemaakt die een win-win is voor alle partijen. Als Sakamoto en zijn nieuwe club goed presteren, kan die deal ook nog oplopen. We wensen hem er in elk geval heel veel succes toe”, besluit Vanneste.