Vervanger Verschaeren: ‘Voorkeur en bod Salazar, Lonwijk is plan B’

Vervanger Verschaeren: ‘Voorkeur en bod Salazar, Lonwijk is plan B’

10-07-2023 14:14 Laatste update: 11-07-2023 09:12
21

Volgens buitenlandse media lonkt RSC Anderlecht naar de Nederlandse middenvelder Justin Lonwijk. Momenteel ligt Lonwijk onder contract bij Dinamo Kiev, maar door de oorlog kan hij daar vertrekken.

Een uitleenbeurt is een optie voor Lonwijk. In Kiev heeft hij nog een contract tot 2027, maar de middenvelder is op zoek naar een nieuwe club. De 23-jarige Lonwijk is een oude bekende van Jesper Fredberg want vier jaar geleden haalde hij hem naar Viborg. Die club zou overigens ook nu interesse hebben.

In januari zou Anderlecht ook al hebben gepolst voor Lonwijk, maar toen werd er geen akkoord bereikt. Lonwijk maakte zijn debuut in de Eredivisie bij FC Utrecht onder John van den Brom (ex-Anderlecht en KRC Genk). Zijn marktwaarde bedraagt één miljoen euro.

Update: Volgens La Dernière Heure is RSC Anderlecht naarstig op zoek naar een vervanger voor de geblesseerde Yari Verschaeren. Justin Lonwijk wordt genoemd, maar is naar verluidt plan B. Rodrigo Zalazar van Schalke 04 heeft de voorkeur en paars-wit deed al een bod.