Anderlecht en Club Brugge deden bod op Onyekuru: Maar hij weigerde hen

Anderlecht en Club Brugge deden bod op Onyekuru: "Maar hij weigerde hen"

08-07-2023 22:30
4

Henry Onyekuru werd de voorbije jaren meermaals gelinkt aan een terugkeer naar ons land en kon ook deze zomer weer zijn comeback vieren in België. Zo wordt de Nigeriaanse aanvaller nu gelinkt aan RSC Anderlecht én Club Brugge.

Onyekuru kwam het afgelopen seizoen op huurbasis uit voor het Turkse Adana Demirspor en werd uiteindelijk ook definitief in huis gehaald door de Turkse club. Het kon echter ook anders aflopen voor Onyekuru, die zich in de kijker had gespeeld van flink wat clubs.

Volgens Adana Demirspor-voorzitter Murat Sancak toonden ook de twee Belgische topclubs interesse. "We hebben vier tot vijf aanbiedingen gekregen voor Onyekuru. Hij heeft zelf besloten om twee aanbiedingen te weigeren: Anderlecht en Club Brugge", klinkt het in de Turkse pers.

Onyekuru kwam in het verleden nog uit voor RSC Anderlecht, maar wist daar nooit helemaal door te breken. Daarop speelde de Nigeriaan nog voor Galatasaray, AS Monaco, Olympiakos en Adana Demirspor. Bij de laatste club was de 26-jarige Onyekuru het voorbije seizoen goed voor acht doelpunten en drie assists in dertig partijen.