OFFICIEEL: Saliba verlengt zijn contract bij Arsenal

OFFICIEEL: Saliba verlengt zijn contract bij Arsenal

07-07-2023 16:28

Arsenal heeft centrumverdediger William Saliba langer aan zich gebonden. De Franse vrijdag zette vrijdag zijn handtekening onder een nieuw contract tot de zomer van 2027. Saliba was afgelopen seizoen vaste waarde in het hart van de defensie bij Arsenal.

De 22-jarige verdediger kreeg afgelopen seizoen pas echt zijn kans in de defensie van Arsenal. Hij vormde met zijn Braziliaanse partner Gabriel Magalhaes het centrum van The Gunners. Saliba kwam in totaal tot 33 duels afgelopen seizoen. De drie jaren daarvoor werd hij uitgeleend aan verschillende clubs in zijn thuisland Frankrijk. Zo kwam hij uit voor Olympique Marseille, OGC Nice en Saint-Étienne.

Voor Arsenal is het verlengen van Saliba de eerste van een aantal belangrijke aankondigingen. Zo is de verwachting dat ook Declan Rice van West Ham United en Jurriën Timber van Ajax in de komende dagen gepresenteerd worden. Eerder maakte Arsenal de komst van Kai Havertz al wereldkundig. Ook Reiss Nelson tekende deze zomer al een contractverlenging tot 2027.