UPDATE: 'Overgang verdediger Bassey van Ajax naar Brighton toch ver weg'

UPDATE: 'Overgang verdediger Bassey van Ajax naar Brighton toch ver weg'

04-07-2023 11:35 Laatste update: 05-07-2023 13:55

Brighton - sinds kort de nieuwe werkgever van Bart Verbruggen - maakt serieus werk van de komst van Calvin Bassey. The Seagulls hebben de gesprekken inmiddels opgestart, meldt transferspecialist Fabrizio Romano.

Maandag werd duidelijk dat Bassey bij Brighton op de lijst stond. Inmiddels is duidelijk dat de nummer zes van het afgelopen Premier League-seizoen concreet is. Bassey is formeel benaderd voor een overstap. Brighton wacht naar verluidt met de onderhandelingen met Ajax tot de Amsterdammers een potentiële vraagprijs hebben vastgesteld.

Brighton-manager Roberto De Zerbi zou gecharmeerd zijn van Bassey, die dus naar het zuiden van Engeland moet komen. De club had aanvankelijk ook Chelsea-verdediger Levi Colwill op het oog, maar de twintigjarige Engelsman is niet te koop. Naast Bassey heeft Brighon ook Mohammed Kudus op de radar.

Een jaar geleden nam Ajax Bassey voor 23 miljoen euro over van Rangers FC. De verdediger begon als basisspeler, maar verdween later in het seizoen naar de reservebank.

Update: Een deal tussen Brighton en Ajax voor Bassey lijkt ver weg ondanks eerdere berichtgevingen over dat het halen van Bassey een serieus project is voor de Engelse ploeg. Dat meldt OwngoalNigeria.