Na Verbruggen blijft Brighton gaan: 'Engelsen denken aan tweede Ajax-speler'

Na Verbruggen blijft Brighton gaan: 'Engelsen denken aan tweede Ajax-speler'

03-07-2023 21:42

Calvin Bassey is net als zijn Ajax-teamgenoot Mohammed Kudus in beeld bij Brighton & Hove Albion. Dat nieuws wordt bevestigd door Fabrizio Romano.De nieuwe club van Bart Verbruggen lijkt echter nog niet concreet te zijn voor de twee Ajacieden.

Recent werd al duidelijk dat Kudus op de radar staat van Brighton, dat maandag Bart Verbruggen heeft gepresenteerd. Volgens The Athletic en Romano maken The Seagulls echter nog geen werk van de komst de Ghanees. Nu komt Calciomercato ook met het nieuws dat Bassey op de lijst staat van Brighton. Romano bevestigt dat op zijn beurt.

De Nigeriaan is gescout als potentiële versterking in het centrum van de verdediging. Volgens Calciomercato wil Brighton Bassey binnen enkele uren al presenteren en zou de stopper vijftien tot twintig miljoen euro moeten kosten. Romano stelt alleen dat de linkspoot van Ajax in beeld is bij de Premier League-club. Het is niet duidelijk welk bedrag Ajax zou willen ontvangen voor Bassey.

Een jaar geleden nam Ajax de international voor minimaal 23 miljoen euro, plus 3,5 miljoen aan bonussen, over van Rangers FC. In zijn eerste seizoen kwam Bassey vooral op voetballend gebied tekort, waardoor hij uiteindelijk naar de bank verdween. De stopper is nog niet helemaal afgeschreven bij Ajax, maar heeft zijn transfersom zeker nog niet waar kunnen maken.

Luister nu de nieuwste aflevering van #DoneDeal de podcast!