'Suárez speelt binnenkort mogelijk weer met boezemvriend Messi bij Inter Miami'

'Suárez speelt binnenkort mogelijk weer met boezemvriend Messi bij Inter Miami'

02-07-2023 23:59
4

Luis Suárez heeft met Inter Miami gesproken over een transfer naar de MLS. Dat bevestigt clubeigenaar Jorge Mas aan El País. De eigenaar sluit niet uit dat de Uruguayaan binnenkort wordt herenigd met voormalig teamgenoot Lionel Messi, die eerder tekende in Miami. 

Er is echter één probleem bij de eventuele transfer: de afkoopclausule van Suárez. "Hij staat nog onder contract (bij Grêmio, red.). Suárez heeft een afkoopclausule, en ik weet niet of we daaruit gaan komen", aldus Mas, die geen uitspraken doet over de hoogte van de clausule. Het contract van Suárez loopt nog tot december 2024.

Tussen 2014 en 2020 speelden Suárez en Messi al samen bij FC Barcelona. Samen werden ze vier keer landskampioen van Spanje, wonnen ze viermaal de Spaanse beker, twee keer de Supercopa én een keer de Champions League. 

Concessies
Ook de naam van Jordi Alba werd besproken, evenals die van Ángel Di Maria. De Argentijnse vleugelaanvaller verkiest echter een terugkeer bij Benfica boven een avontuur in de Verenigde Staten. Mas wil in ieder geval 'nog twee of drie' topspelers naar Inter Miami halen.

Daar zitten alleen wel haken en ogen aan. Eén van deze spelers moet vermoedelijk concessies doen, aangezien MLS-clubs slechts drie spelers boven het algemene salarisplafond van zo'n zeshonderdduizend euro betalen. Er bestaat een constructie om dit plafond te omzeilen, maar de desbetreffende speler moet alsnog een deel van zijn salaris inleveren.