OFFICIEEL: Liverpool licht afkoopclausule en trekt Szoboszlai aan

OFFICIEEL: Liverpool licht afkoopclausule en trekt Szoboszlai aan

02-07-2023 17:21

Liverpool heeft de transfer van Dominik Szoboszlai zondag officieel bekendgemaakt. The Reds betalen zeventig miljoen voor de aanvallende middenvelder, die na twee seizoenen vertrekt bij RB Leipzig. 

De transfer van Szoboszlai hing al een poosje in de lucht, maar is nu dus beklonken. De 22-jarige Hongaar had een gelimiteerde afkoopsom van zeventig miljoen euro in zijn contract staan. Vlak voor het verstrijken van de deadline sloeg Liverpool toe. De Engelse grootmacht en Szoboszlai waren al even persoonlijk akkoord, waardoor alleen nog de medische testen moesten worden afgerond. 

"De laatste drie of vier dagen waren niet makkelijk. Maar ik ben nu heel blij dat ik hier ben. Ik ben heel enthousiast en kan niet wachten om aan de slag te gaan", zo vertelt hij in zijn eerste interview. "Dit is een historische club met geweldige spelers en een goede manager. Alles is top."

Szoboszlai, die bij Liverpool een contract voor vijf jaar heeft getekend, speelde uiteindelijk 91 wedstrijden voor Leipzig. Daarin was hij goed voor twintig doelpunten en 22 assists. De 32-voudig international is de tweede grote zomeraanwinst van de club. Eerder werd ook al Alexis Mac Allister aangetrokken.