'Tweede topaankoop voor Klopp: Liverpool maakt 70 miljoen over naar Duitsland'

'Tweede topaankoop voor Klopp: Liverpool maakt 70 miljoen over naar Duitsland'

30-06-2023 22:02

Dominik Szoboszlai gaat de tweede topaankoop van Liverpool worden. The Reds hebben de transferclausule in het contract van de 22-jarige Hongaar gelicht, melden Britse media en Fabrizio Romano. 

Szoboszlai komt voor zeventig miljoen euro over van RB Leipzig. Hij wordt daarmee de op twee na duurste aankoop in de clubgeschiedenis. Alleen aan Virgil van Dijk en Darwin Núñez was Liverpool nog meer geld kwijt. Met Alexis Mac Allister en Szoboszlai krijgt manager Jürgen Klopp de beschikking over twee nieuwe middenvelders. De Argentijn kwam eerder over van Brighton & Hove Albion.

Szoboszlai was dit seizoen een steunpilaar bij Leipzig. In 31 Bundesliga-duels scoorde hij zes keer en gaf hij acht assists. De Hongaarse international kwam twee jaar geleden nog voor zo'n 22 miljoen over van zusterclub Red Bull Salzburg. Hij is na Christopher Nkunku de tweede belangrijke kracht die Leipzig verruilt voor de Premier League-top. Nkunku ging bij Chelsea aan de slag.

Overigens bewandelt Fabio Carvalho de omgekeerde weg. Hij wordt door Liverpool voor één jaar verhuurd aan de Bundesliga-topclub.