OFFICIEEL: KV Oostende stelt nieuwe linksachter voor: ‘Knelpuntberoep’

OFFICIEEL: KV Oostende stelt nieuwe linksachter voor: ‘Knelpuntberoep’

30-06-2023 22:12

KV Oostende heeft de komst van Brent Laes bekendgemaakt. De 23-jarige linskback komt transfervrij over van Lierse Kempenzonen.

Het jeugdproduct van OHL was een noodzakelijke aanwinst, zo laat Nils Vanneste op de webstek van KVO weten. “De linksachter was stilaan een knelpuntberoep bij KVO dus die positie binnen halen, was prioriteit. Brent is als linksachter positioneel defensief sterk maar heeft ook het loopvermogen om offensief de achterlijn te halen.”

Volgens Vanneste waren de fysieke testen buitengewoon. “Zijn fysieke testen die hij vandaag aflegde, waren dan ook indrukwekkend. Die fysieke capaciteiten koppelt hij aan inzet en werklust, twee punten die we hoog in het vaandel dragen bij de spelersrecrutering. Bonus is ook dat Brent al 2,5 jaar ervaring heeft in de Challenger Pro League.”

Nu moet hij KV Oostende helpen in de Belgische tweede klasse. “Hij weet wat te verwachten van deze reeks en wij weten wat we aan hem zullen hebben. Hij is een speler die ik al lang volg – écht waar (knipoogt) – en ik ben dan ook heel blij dat hij onze ploeg komt versterken.”