'Liverpool praat met man van zeventig miljoen van Leipzig, deal gecompliceerd'

'Liverpool praat met man van zeventig miljoen van Leipzig, deal gecompliceerd'

28-06-2023 15:30

Liverpool heeft belangstelling voor RB Leipzig-middenvelder Dominik Szoboszlai. The Reds voerden eerder deze week al gesprekken met de entourage van de 22-jarige Hongaar, meldt The Athletic.

Liverpool bekijkt de mogelijkheden om Szoboszlai in te lijven, al beseft de club dat een deal lastig wordt, klinkt het. De aanvallende middenvelder, die ook op de flanken uit de voeten kan, ligt nog tot de zomer van 2026 vast in Leipzig en heeft een ontsnappingsclausule van zeventig miljoen euro. Het is onduidelijk wanneer geïnteresseerde clubs gebruik kunnen maken van deze clausule. 

Voor Liverpool is in ieder geval duidelijk dat er veel geld gereserveerd moet worden, wil Szoboszlai naar Anfield komen. The Reds legden eerder deze zomer al Alexis Mac Allister vast en hebben de vacature voor de positie van aanvallende middenvelder dus al ingevuld. Szoboszlai staat naar verluidt wel 'hoog in het vaandel' bij Liverpool, dat ook Khéphren Thuram (OGC Nice) en Roméo Lavia (Southampton) in de gaten houdt.

Szoboszlai is een vaste waarde hij Leipzig en speelde het afgelopen seizoen 31 Bundesliga-wedstrijden. Daarin scoorde hij zes keer en was hij achtmaal aangever.