Benteke is een All-Star: verkozen bij beste 24 en straks in oefenpot tegen Arsenal

Benteke is een All-Star: verkozen bij beste 24 en straks in oefenpot tegen Arsenal

28-06-2023 13:44
4

Op z'n 32e bewijst Christian Benteke nog niet versleten te zijn. Bij DC United is hij nog wekelijks van waarde, in die mate zelfs dat de gewezen Rode Duivel nu een plekje heeft weten veroveren in de All-Star-selectie van de Major League Soccer.

Naar Amerikaanse traditie maakt ook de MLS jaarlijks een All-Star-bende bekend. Dit jaar telt die 26 namen, mét daarbij nog eens een Belg. Benteke is na Jelle Van Damme en Laurent Ciman pas de derde landgenoot die die eer te beurt valt. In het lopende seizoen, dat zeventien speeldagen ver is, zit hij aan acht doelpunten en drie assists. Daarmee is Benteke de meest productieve speler bij DC United.

Die prestaties hebben hem dus een leuke onderscheiding opgeleverd. In totaal zijn 26 MLS-spelers opgeroepen. Zowat de helft van hen is verkozen door de fans, de anderen door ... Wayne Rooney. De oud-spits van Manchester United is dezer dagen trainer van DC United en werd aangesteld als coach van het All-Star-team. Benteke heeft zijn selectie dan ook aan Rooney te danken. Andere namen die een belletje doen rinkelen, zijn die van Roman Bürki, Matt Miazga, Héctor Herrera en Riqui Puig.

Overigens krijgen Benteke en co op 19 juli een prestigieuze opdracht voorgeschoteld. Dan neemt de Amerikaanse All-Star-selectie het in een galaduel op tegen Arsenal FC.