'Arsenal doet recordbod op Rice, die nog maar één jaar contract heeft'

'Arsenal doet recordbod op Rice, die nog maar één jaar contract heeft'

28-06-2023 08:31

Arsenal heeft zijn bod op Declan Rice nog maar eens verhoogd. West Ham United kan nu ruim 122 miljoen euro verdienen aan de middenvelder, die nog maar één jaar contract heeft. Dat meldt The Athletic.

Arsenal en Manchester City strijden samen om de handtekening van Rice, wat heeft geresulteerd in een serieuze biedingsoorlog. The Citizens gingen recent nipt over Arsenal heen met een bod van 93 miljoen euro, plus 11 miljoen aan bonussen. Dat werd echter naar de prullenbak verwezen door West Ham. Nu geeft Arsenal een vervolg aan de biedingsstrijd: The Gunners hebben nu een bod van ruim 116 miljoen ingediend, met zes miljoen aan bonussen.

Daardoor ligt Arsenal weer op pole position om Rice los te weken bij de winnaar van de Conference League. Als West Ham nu wel akkoord gaat, zal Rice de boeken ingaan als de duurste Britse voetballer aller tijden. Dat is ook bizar gezien het feit dat het West Ham-contract van de middenvelder over een jaar afloopt, al zit daar wel nog een optie voor een extra jaar in.

Het lijkt erop dat een overstap naar Arsenal de voorkeur van Rice geniet. Hij zou onder meer graag in Londen willen blijven wonen. Gaat de transfer naar Arsenal door, dan wordt Rice een ploegmaat van Leandro Trossard.