Inter lijkt Lukaku links te laten liggen: 'Thuram is geland, gesprekken afgerond'

Inter lijkt Lukaku links te laten liggen: 'Thuram is geland, gesprekken afgerond'

27-06-2023 15:31
4

Internazionale staat op het punt om haar nieuwe aanvaller voor te stellen. Het gaat niet om Romelu Lukaku, maar wel om Marcus Thuram. Door de nakende komst van de Fransman lijkt het onwaarschijnlijk dat er ook voor Lukaku nog een toekomst weggelegd is in Milaan.

De onderhandelingen met Thuram, die als transfervrije speler de clubs voor het uitkiezen heeft, zijn al even in de gang. Volgens transferspecialist Fabrizio Romano viel er vorige vrijdag eindelijk een overeenkomst uit de bus. Deze dinsdag is de talentrijke aanvaller geland in Milaan. Daar ondergaat hij snel zijn medische proeven. Als daar niets verdachts uit blijkt, staat niets een transfer nog in de weg.

De 25-jarige Thuram is geboren in Parma, waardoor Italië een streepje voor had in zijn toekomstplannen. Ook AC Milan was in de running, maar uiteindelijk lijkt Inter met hem aan de haal te gaan. Nadat hij doorbrak in de Ligue 1 was Thuram de voorbije jaren een vaste waarde bij Borussia Mönchengladbach. Daar scoorde hij het afgelopen seizoen nog zestien keer over alle competities heen.

Of Lukaku hem later nog zal vervoegen bij Inter, is een open vraag, maar het lijkt er niet meteen op. De Rode Duivel werd uitgeleend door Chelsea FC, maar kon na een lastige jaargang enkel in de laatste maanden zijn beste niveau benaderen. Aangezien The Blues op een definitieve verkoop azen, is Inter niet al te happig op een nieuwe deal. Plots zou ... stadsgenoot Milan zomaar eens de belangrijkste gegadigde voor Lukaku kunnen zijn.