Eindelijk een trainer gevonden: 'Na Charleroi en Eupen tekent Still in Kortrijk'

Eindelijk een trainer gevonden: 'Na Charleroi en Eupen tekent Still in Kortrijk'

26-06-2023 22:59
6

De bouwwerf KV Kortrijk krijgt snel een nieuwe werfleider. Edward Still zou de hoofdtrainer van de West-Vlamingen moeten worden. Voor onze landgenoot wordt het al zijn derde werkgever in een jaar tijd.

Bij Kortrijk heerste de afgelopen weken nervositeit tot zelfs regelrechte paniek. De overname van de club blijft aanslepen, van inkomende transfers is nauwelijks sprake en een trainer was er ook al niet. Dat laatste euvel lijkt nu verholpen. De onderhandelingen met Still zouden immers ei zo na in kannen en kruiken zijn, meldt Het Laatste Nieuws.

Op enkele punten en komma's na staat het vast dat de 32-jarige trainer straks de teugels in handen krijgt in het Guldensporenstadion. Het wordt zijn derde opdracht als T1. Bij Sporting Charleroi liet Still mooie dingen bewonderen, totdat hij er aan het begin van het vorige seizoen ontslagen werd. Nadien verscheen KAS Eupen op zijn pad. Onder zijn bewind wisten De Panda's het behoud te verzekeren, al waren de prestaties zeker niet om over naar huis te schrijven.

Mede daardoor besloten beide partijen aan het einde van de rit uit elkaar te gaan. Nu was Still dus een vrije trainer, maar dat lijkt niet lang meer te duren. Voor KVK zou het een eerste, noodzakelijke stap zijn in de heropbouw van de club. Sinds de voorbereiding aanvatte, nam assistent Joseph Akpala de rol van T1 op zich.