OFFICIEEL: FC Utrecht stunt en presenteert toptalent van Man United

OFFICIEEL: FC Utrecht stunt en presenteert toptalent van Man United

26-06-2023 19:01

FC Utrecht heeft Zidane Iqbal van Manchester United gepresenteerd. Iqbal is voor de Nederlandse club al de negende aanwinst van deze zomer. De Irakese middenvelder tekent voor vier jaar bij FC Utrecht.

De club zou een bedrag van rond de één miljoen euro betalen aan Manchester United. Er zou een doorverkoopclausule van 40% opgenomen zijn in het contract met de Domstedelingen, maar ook een terugkoopclausule voor Manchester United. Na Marouane Azarkan, Adrian Blake, Souffian El Karouani, Mats Seuntjens en Ole Romeny is Iqbal de zesde zomeraanwinst die nieuw is in de Domstad. Ook Can Bozdogan, Anthony Descotte en Modibo Sagnan werden vastgelegd, maar zij speelden al op huurbasis bij Utrecht.

Iqbal was van 2012 tot 2021 actief in de jeugdopleiding van Manchester United. De Irakees international wilde deze zomer een transfer maken voor meer speeltijd en kiest daarom voor de Eredivisie. In januari 2022 maakte hij zijn debuut voor het nationale elftal van de Irakezen. De twintigjarige centrale middenvelder speelde ook al één duel in de hoofdmacht van Manchester United.

Snel meer