'Standard is volledig buiten beeld, Turkse Trabzonspor jaagt nu op Zinckernagel'

'Standard is volledig buiten beeld, Turkse Trabzonspor jaagt nu op Zinckernagel'

24-06-2023 11:44
6

Philip Zinckernagel zal de fans van Standard Luik geen glimlach meer op de gezichten toveren. De huurling van Olympiakos bleek een fikse kwaliteitsinjectie, maar de financiële realiteit op Sclessin staat een verdere samenwerking niet toe. Zijn toekomst lijkt nu in Turkije te liggen.

Trabzonspor zou immers een bod aan het plannen zijn om Zinckernagel definitief in de wacht te slepen, meldt de Turkse transferspecialist Ekrem Konur. Voorlopig ligt de Deense vleugelaanvaller nog onder contract bij Olympiakos. Daar mag hij echter vertrekken, ondanks zijn bevredigende uitleenbeurt aan Standard. In dienst van De Rouches was Zinckernagel goed voor tien doelpunten en twee assists.

Nu doet Trabzonspor er dus alles aan om hem in huis te halen. Voor de 28-jarige Zinckernagel zou het al de tiende club uit zijn loopbaan zijn. Eerder vertoefde hij in zijn thuisland, in Noorwegen en in Engeland. Olympiakos plukte hem pas vorige zomer weg bij Nottingham Forest, maar na een handvol (vooral Europese) wedstrijden had de Griekse club het meteen gezien.