De Bruyne haalt Courtois-grapje boven op sociale media: 'Heb de kapitein gevonden'

De Bruyne haalt Courtois-grapje boven op sociale media: 'Heb de kapitein gevonden'

24-06-2023 10:50
17

De hetze rond Thibaut Courtois domineerde het Belgische voetbalnieuws van afgelopen week. Na de veelbesproken aanvoerderskwestie is het nog maar de vraag of de doelman van Real Madrid ooit nog voor de Rode Duivels zal uitkomen. Kevin De Bruyne gaat op z'n eigen manier om met die discussie, meer bepaald met een kwinkslag op sociale media.

In zijn Instagram-stories postte De Bruyne zaterdagochtend een foto van zichzelf en twee ploegmaats van bij Manchester City, Nathan Aké en Ilkay Gündogan, samen op een jacht. Naar die laatste verwees KDB met volgend bijschrift: 'De kapitein is gevonden'. Bij City draagt Gündogan de aanvoerdersband, maar wie tussen de lijnen door leest, weet dat er ook een grappige verwijzing naar Courtois in zit.

Die laatste was blijkbaar niet te spreken over het feit dat Domenico Tedesco (bij afwezigheid van ... De Bruyne) een beurtrol voorstelde om kapitein te zijn bij de Rode Duivels. Tegen Oostenrijk was Romelu Lukaku aan de beurt, enkele dagen later zou Courtois de eer krijgen. Dat laatste kwam er uiteindelijk niet van, aangezien een misnoegde Courtois de Duivelse selectie prompt vroegtijdig had verlaten.