VP rapport: De Winter blinkt uit bij zeer dominante Belgische Beloften

21-06-2023 21:30 Laatste update: 23-06-2023 20:00
15

De Belgische Beloften speelden gelijk tegen Jong Oranje en raakten niet verder dan 0-0. De eerste 25 minuten hadden de Beloften last van plankenkoorts, maar na een paar stevige ingrepen kwam het kantelpunt. Aan de kansen lag het niet, maar vooral doelman Bart Verbruggen (RSC Anderlecht) stond een aantal zekere doelpunten in de weg. VoetbalPrimeur.be deelt het rapport uit.

Maarten Vandevoordt – 7
KRC Genk-doelman Vandevoordt wist zijn doel schoon te houden en keepte met vertrouwen. De ballen die niet door zijn verdedigers werden geblokkeerd hield hij met glans uit zijn doel. Vandevoordt voetbalde mee met zijn team en toonde zich zeer degelijk.

Maxim De Cuyper – 7
Club Brugge-verdediger en Westerlo-huurling De Cuyper zette zijn goede seizoen voort en hield goed stand. Hij werd niet overklast door zijn directe tegenstander en kwam ook aanvallend af en toe aardig in het spel voor. De Cuyper speelde een zeer degelijke wedstrijd bij de Belgische Beloften.

Koni De Winter – 8
De Winter ontpopte zich tot een muur tegen Jong Oranje. Vooral in de eerste fase van de wedstrijd waarin de Nederlanders aardig voor de dag kwamen, zorgde De Winter er als een halve doelman voor dat alle gevaarlijke doelpogingen geblokt werden. De Winter voetbalde verder goed mee met de Belgische Beloften.

Zeno Debast – 7
RSC Anderlecht-verdediger Debast liet direct merken aan spits-Brobbey dat er niets te halen viel bij de Belgische Beloften. Debast was sterk en fel in zijn duels, alleen was hij in het veldspel van de Jonge Duivels niet foutloos in zijn passing.

Louis Patris – 6
Patris was één van de mindere bij de Jonge Duivels. Hij werd al tijdens de rust na de kant gehaald en was daardoor geen onderdeel was van het team toen het goed stond. Patris had het moeilijk met linkerflank Summerville, maar bleef uiteindelijk toch overeind. Voetballend heeft hij te weinig kunnen laten zien.

Mandela Keita – 7,5
Keita, de middenvelder van Royal Antwerp FC, was een van de spelers waarbij het kantelpunt zeer duidelijk werd. Waar Keita in de eerste 25 minuten vooral achter de bal aan moest, stond hij vervolgens zeer sterk te voetballen. Jong Oranje kreeg Keita niet meer van de bal, Keita was de belichaming van het vertrouwen dat de ploeg na 25 minuten terugkreeg.

Eliot Matazo – 7
Matazo had het ook in die eerste 25 minuten erg zwaar, toch probeerde Matazo zich direct vast te bijten in de duels op het middenveld. Na het kantelpunt speelde Matazo verder een prima match en toonde hij zich dominant en scherp op het middenveld.

Nicolas Raskin – 6,5
Raskin was in de eerste helft nagenoeg onzichtbaar bij de Belgische Beloften. Raskin was een van de spelers die erg veel moeite had met de vroege dominantie van Jong Oranje. Raskin kon vervolgens mee in het kantelpunt en werd samen met Keita en Matazo onderdeel van een dominant middenveld.

Charles De Ketelaere – 7
De Ketelaere is de aanvoerder van de Belgische Beloften en aan inzet was er geen gebrek. Er ligt een hoop druk op de aanvallende middenvelder van AC Milan. De Ketelaere kwam scherp voor de dag, had een hoop intercepties op de helft van Jong Oranje en leverde een aantal passes af die ook zo maar assists hadden kunnen zijn.

Loïs Openda – 6,5
Openda kwam zeer gretig voor de dag bij de Belgische Beloften, het was overduidelijk dat de defensie van Jong Oranje extra oplette wanneer Openda in beweging kwam. Openda bracht gevaar en je kon merken dat hij graag wilde scoren, maar wellicht iets te graag. Openda kwam oog in oog met Verbruggen, maar Verbruggen bleef ijskoud en bracht redding.

Yorbe Vertessen – 6
Vertessen kon zijn stempel niet drukken. De rechtsbuiten van de Belgische Beloften wilde graag maar was vooral onderdeel van de ploeg toen Jong Oranje de bovenliggende partij was. Vertessen kon niet echt gevaarlijk worden en werd gewisseld. Vertessen was wel een van de spelers die het kantelpunt inluidden via zijn gele kaart. Dat extra fanatisme zorgde ervoor dat België wakker werd en ook begon te voetballen.

Wisselspelers

Michel-Ange Balikwisha – 6,5
Balikwisha kwam tijdens de rust het veld in. De buitenspeler bracht een hoop energie en kwam als aanvaller veel meer in het spel voor doordat de Belgische Beloften veel meer de bal hadden. Balikwisha had een aantal aardige kansen waarvan hij er in ieder geval een had moeten maken. Net als Openda kwam Balikwisha oog in oog met Verbruggen, maar wist ook hij niet te scoren.

Hugo Siquet – 7
Siquet viel erg sterk in bij de Belgische Beloften. Siquet ging direct achter een vrije trap staan en zorgde er met zijn vrije trap voor dat de bal op de lat belandde. Siquet stichtte veel gevaar via zijn lange ballen en kon zijn stempel op de wedstrijd drukken.